WITTENHORST 2 WINT DE BEKER!

2 juni 2019

Op een bloedheet en zonovergoten sportpark in Ospel speelde Wittenhorst 2 voor het eerst in de historie de finale van de districtsbeker. De tegenstander was EVV 2 uit Echt. Het begin was van beide teams niet al te best, een beetje aftastend begonnen zij aan de wedstrijd. De eerste echte grote kans was voor Lars Blenckers; zijn schot miste kracht en kon vrij eenvoudig onschadelijk worden gemaakt door de grabbelende doelman.

Twee minuten later was het Stef Tissen die met een katachtige reflex de bal uit de doelmond ranselde. Na de eerste drinkpauze was het wederom Martijn van Ooijen die als een duvel uit een doosje de score opende: 1-0. EVV leek van slag want de oranjemannen werden sterker en sterker. Drie minuten voor rust leek Lars Blenckers de 2-0 te maken. De keeper pareerde nog, maar het was Kemsom Fofanah die de trekker over haalde: 2-0 bij rust. Tijdens de pauze werden de puntjes op de i gezet door scheidend trainer Davy Beerens. Twee minuten na de rust pakt Luc van Kuijck de bal op aan de zijlijn en begint aan een indrukwekkende solo, passeert vier man en schiet de bal fantastisch in de verre hoek: 3-0.

Wittenhorst bleef aanvallen en het duurde niet lang voordat de 4-0 viel. 'Good Old' Dennis van Asten schoot de bal onberispelijk en onhoudbaar binnen. De buit leek binnen, maar niets was minder waar. De 4-1 viel in de 59e minuut totaal onverwacht, en zoals zo vaak wordt het dan toch weer billetjes knijpen. Wittenhorst kreeg kans op kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar weer was het EVV dat uit het niets de 4-2 maakte. Het laatste kwartier was onnodig zenuwslopend. Maar de oranjemannen gaven niets meer weg en behaalden zo voor het eerst in de geschiedenis de beker binnen. Mannen proficiat met dit geweldige resultaat, een unieke prestatie van dit prachtige team.

Wittenhorst 2:

Stef Tissen; Martijn van Ooijen, Nicky Zanders, Joris Peelen, Dennis van Asten; Joreno van de Ven, Jimmie Janssen (Nick Driessen), Giel Beurskens; Kemson Fofanah (Leon Cuppen), Lars Blenckers (Jeffrey Cuppen), Luc van Kuijck.

Ook jeugdspelers waren aanwezig bij de wedstrijd, zo ook twee spelers van de JO9-oranje. Zij kregen na afloop de schoenen van hun trainer Joreno van de Ven. Een dubbele overwinning vandaag zullen we maar zeggen!