Wittenhorst VR1 medekoploper

26 januari 2020

Wittenhorst komt goed uit de winterstop en wint met 1-4 van periodekampioen ZSV VR1.
De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor de thuisploeg. ZSV start sterk aan de wedstrijd en is al direct gevaarlijk voor het doel. Wittenhorst weet stand te houden en komt daarna beter is het spel.

Na ruim 20 minuten wordt Wittenhorst pas voor de eerste keer echt gevaarlijk en dit resulteert direct in een doelpunt. Carin Vissers schiet de bal richting doel en wordt door de Zeilbergse verdediging van richting veranderd. De keepster kan hier niet meer bij en daarmee komt Wittenhorst op een 0-1 voorsprong.
Daarna volgen er meer kansjes voor beide teams. Keepster Svea Hutjens weet knap het doel schoon te houden tot vlak voor rust. Toch kan niet voorkomen worden dat ZSV voor rust nog langs zij komt. Lisa Verbaarschot tekent voor de gelijkmaker.

Ondanks het tegendoelpunt vlak voor rust, komen de oranje zwarten sterk uit het kleedlokaal. In de 50e minuut krijgt Wittenhorst een vrije trap. Rachel Waisapy zet de bal voor en Maud Vermazeren zet de Horstenaren weer op voorsprong!

ZSV blijft op zoek naar de gelijkmaker en het blijft dan ook lang spannend in Zeilberg. Met nog een paar minuten te spelen is het Vissers met een schot op doel. De bal raakt de paal en komt voor de voeten van Ymke Wagemans. Wagemans controleert de bal en schiet subliem de bal in de kruising.

Wittenhorst loopt in de blessuretijd nog verder uit. Vissers zet de eindstand op het scorebord: 1-4!
Deze inhaalwedstrijd is een goed begin van de tweede seizoenshelft. Het vaandelteam uit Horst is nu gedeeld koploper in de 2e klasse G. Volgende week reizen we af naar FC Tilburg. Hopelijk kan de goede reeks dan voortgezet worden!