Jeugdspelers krijgen de kans bij verlies Wittenhorst 2

7 april 2019

Soms heb je van die weekenden dat je als trainer bijna moet goochelen om een elftal op de been te krijgen. Trainer Davy Beerens miste vandaag spelers wegens blessures en het doorschuiven naar het eerste elftal. De hoofdtrainer moest vandaag dusdanig improviseren dat de voormalige Lama's zelfs jaloers zouden zijn op de bedachte oplossingen. Tweedejaars A-junior Jarno Philipsen startte vandaag als rechtsbuiten, waar de pas 17-jarige Bono Wijnhoven zijn debuut maakte bij de senioren en een volledige wedstrijd speelde als linksback.

In de openingsfase was het vooral zoeken en wennen voor beide teams. Hoe staan ze precies en waar kunnen we de tegenstander pijn doen? Helaas werd deze fase afgesloten met een doelpunt voor de bezoekers: een afstandsschot was, met een klassieke zwabber, keeper Stef Tissen te machtig: 0-1 na zeven minuten spelen. Al snel bleek dat de Brabanders de bovenliggende partij waren. De Horstenaren kwamen moeilijk tot kansen en hadden te weinig balvastheid voorin om het de nummer twee lastig te maken. Na twintig minuten volgde er een voorzet vanaf rechts. De spits van de ploeg uit Beek en Donk kreeg iets teveel ruimte en kon de bal koelbloedig achter Stef Tissen tikken: 0-2.

Wat volgde waren twintig minuten waarin niet heel veel opwindends gebeurde. De bezoekers leken het wel te geloven en drongen niet heel erg aan, waar de oranjehemden simpelweg niet bij machten waren om de wedstrijd spannend te maken. Tot overmaat van ramp viel middenvelder Dirk Scheres geblesseerd uit. Hij werd vervangen door tweedejaars A-speler Mick Claessen. De laatste tien minuten kroop de nummer vijf van de 1e klasse wat meer uit zijn schulp en drukte het de Spartanen verder naar achteren.
Vlak voor rust kwam daar dan toch de eerste grote kans voor de thuisploeg: een scherpe voorzet van Jeffrey Cuppen werd door Jimmie Janssen bij de eerste paal recht op de keeper getikt. Een grote kans werd hiermee net niet verzilverd. De ruststand werd dan ook 0-2.

Na rust viel er al snel een aflevering toe te voegen aan de serie 'De opmerkingen van Stef Tissen'. Deel 23 werd vandaag geschreven. Centrale verdediger Dennis van Asten tikte in de eigen zestien de bal tegen zijn tegenstander, waardoor hij het beste van de situatie maakte en er een doeltrap uithaalde. Tissen riep: "Keurig Dennis, ervaring!". Later in dit verslag volgt overigens aflevering 24.

Als we het over de spreekwoordelijke gifbeker hebben, zal deze vandaag toch ergens op het kunstgras hebben gelegen. Na Scheres viel ook Jimmie Janssen geblesseerd uit. De middenvelder annex aanvaller bleef met zijn enkel in het gras staan na een duel, waardoor de Swolgenaar de wedstrijd niet kon hervatten. Zijn vervanger was JO19-1 speler Koen Saris, die als eerstejaars A-junior zijn seniorendebuut mocht vieren. Diezelfde Saris werd vijf minuten na zijn invalbeurt gevaarlijk, toen hij zijn schot rakelings naast het doel zag vliegen. Keeper Tissen hield zijn ploeg vervolgens op de been door een hoge bal vakkundig over het doel te verwerken.

Een kwartier voor tijd drukten de Brabanders verder door: een dieptebal werd door Dennis van Asten doorgekopt. Tissen was net te laat bij de bal, schampte de aanvaller die keurig op de been bleef en zo voor een leeg doel de derde treffer van de middag liet noteren. Een aantal minuten later dacht Stef het spel snel te hervatten door zijn verdediger in de zestien aan te spelen; de scheids floot dit echter terug. Assistent-scheidsrechter Kevin de Mulder riep: "Det mog volgend joar pas, Stef", waarop Tissen zei: "Oh, volgend joar pas...". Ach, laten we het maar op voetbalhumor houden.

Het slotakkoord was wederom van de beter spelende Spartanen. Tien minuten voor tijd was een kopbal bij de eerste paal keeper Tissen te machtig, waardoor deze de bal zag verdwijnen in de netten van de Horster doelpalen. Volgende week krijgt de ploeg van aanvoerder Nicky Zanders kans op eerherstel. Dan wordt de reis gemaakt naar Someren, waar de rode lantaarn de Horstenaren om 13.00 uur zal ontvangen. Bono en Koen, gefeliciteerd met jullie verdienstelijke debuut bij de senioren!

Wittenhorst 2:

Stef Tissen, Martijn van Ooijen, Nicky Zanders, Dennis van Asten, Bono Wijnhoven; Dirk Scheres (40' Mick Claessen), Joreno van de Ven, Joris Peelen; Jarno Philipsen, Jimmie Janssen (58' Koen Saris), Jeffrey Cuppen.

Wat verder opviel:

• Op bezoek bij het tweede elftal van Haelen heeft Wittenhorst 3 een nipte 2-1 nederlaag geleden. Er zit duidelijk een stijgende lijn in de prestaties van de rode lantaarn: in december werd er namelijk nog met 5-1 verloren. Volgende week thuis tegen Neerkandia, waar onlangs nog knap tegen werd gelijkgespeeld.
  • Wittenhorst 4 verspeelde op bezoek bij sv Venray 4 twee punten: 2-2. De koplopers, die niet te beroerd waren om andere seniorenteams vandaag uit te helpen, behouden echter een comfortabele voorsprong op de concurrentie.
  • Wittenhorst 5 was vandaag in eigen huis niet opgewassen tegen de bezoekers van Sportclub Irene: 1-3. De Horstenaren zagen hun achterstand op de bezoekers zo verder oplopen, maar met een voorlopige derde plaats doen de heren het meer dan uitstekend.
  • We mogen de term 'Kelderklasser' zo onderhand wel in de koelkast zetten. De mannen van Wittenhorst 6 snoepten vandaag een puntje weg bij FCV Venlo 4: 2-2. Hoewel de achterstand op nummer elf Leunen nog altijd negen punten is, zijn de vijf tegengoals in de laatste drie wedstrijden illustrerend voor de stijgende lijn. Dit kan zelfs ons eerste elftal niet zeggen.....
  • De mannen van Wittenhorst 7 hadden vandaag geen kind aan de bezoekers van SV United 3: 5-1. De thuisploeg, met o.a. Daan Hendriks in de gelederen en een tevreden toekijkende voorzitter, blijft zo vvVOS in de nek hijgen.
  • De mannen van Wittenhorst 8 beleefden een lastige middag op bezoek bij Sporting ST 2: 6-2. De oranjehemden staan voorlopig negende en spelen deze maand nog twee keer tegen Melderslo.
  • Wittenhorst 9 beleefde een succesvolle zondag door de bezoekers van Oostrum met 2-1 huiswaarts te sturen. Dit betekende alweer de tweede zege op een rij en de virtuele koppositie is nog steeds in handen. We zijn benieuwd of Meterik met de druk om kan gaan.
  • Zelfs een bezoek aan Clevers, voorafgaand aan de wedstrijd (grapje), heeft Wittenhorst 10 niet kunnen inspireren om de punten ook daadwerkelijk mee te nemen uit Grubbenvorst: 2-1. Niet getreurd, een top-vijf plek is nog steeds stevig in handen en over drie weken tegen Helden zal de revanche des te zoeter smaken.