Wittenhorst

| Contact

Sportpark Wittenhorst is rookvrij

29 oktober 2020

Sportpark ter Horst van RKsv Wittenhorst is vanaf vandaag rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt Wittenhorst aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Wittenhorst kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Wittenhorst?

Als de coronarichtlijnen versoepeld worden is iedereen weer welkom op ons sportpark, ook rokers! Wel vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken rondom de velden, de kleedlokalen, kantine en het terras zijn rookvrij. Om rokende vrijwilligers tegemoet te komen hebben we op het sportpark wel één kleine rookzone ingericht. Alleen in deze zone mag er gerookt worden.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Roken en sporten gaan wat ons betreft niet samen waardoor we ervoor kiezen om ons sportpark rookvrij te maken. Een rookvrij sportterrein draagt tevens bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.