Wittenhorst 2 boekt zwaarbevochten overwinning

27 oktober 2019

Op een loodzwaar Horster hoofdveld had Wittenhorst 2 aan Boekel Sport een zware en lastige tegenstander. Met een paar andere spelers in hun gelederen waaronder "good old" Gijs Hagens had het tweede het lastig.

Het was dan ook Boekel Sport dat verrassend op voorsprong kwam na een fout in de verdediging. De thuisploeg drong steeds meer aan maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 28e minuut was het wel raak: Luc van Kuijck schoot van 20 meter de bal beheerst en onhoudbaar in het Boekelse doel.

Zes minuten later was het weer raak, ditmaal was het Jeffrey Cuppen die de bal voor zijn voeten kreeg en de keeper het nakijken gaf: 2-1. Na de rust veranderde langzaam het spelbeeld, Wittenhorst werd meer en meer naar achteren gedrongen maar echt gevaarlijk werd Boekel Sport niet. Tot de 82e minuut: een zwabberbal vanaf punt strafschopgebied vloog prompt in het Horster doel: 2-2.

De oranjehemden gingen weer volop opzoek naar de winnende treffer, maar slaagde daar niet in, totdat de uit Amerika afkomstige Andrew in de 95e minuut de trekker overhaalde en de verlossende 3-2 binnenschoot.

Een zwaarbevochten overwinning maar het wordt de jongens gegund! Een ander hoogtepunt in de wedstrijd was de rentree van Kevin van Asten, die na anderhalf jaar ernstig blessureleed weer eindelijk minuten mocht maken voor de oranjemannen. Kevin, proficiat!