Wittenhorst VR1 begint met overwinning

20 september 2020

Na uitgeschakeld te zijn in de bekercompetitie richten de Wittenhorst Vrouwen zich vol op de competitie. Vandaag meteen een goede graadmeter: Bergeijk komt op bezoek in Horst.

Wittenhorst begint goed aan de wedstrijd en krijgt al in de 1e minuut direct een corner. Deze wordt goed verdedigd en dat levert weer een nieuwe corner op. Ymke Wagemans geeft een goede bal voor het doel en daar weet Manon van Erp wel raad mee: de bal wordt hard binnen gekopt: 1-0.

Na een kwartier komt Bergeijk beter in de wedstrijd, maar Wittenhorst zet ook nog een tandje bij. De thuisploeg komt dan ook verdient op een 2-0 voorsprong door een prachtig schot van Maud Vermazeren.

Bergeijk weet dan binnen vijf minuten toch de aansluitingstreffer te maken: Jasmijn van Grotel baant zich een weg door de Horster verdediging en komt oog in oog met Svea Hutjens. Ondanks het uitstekende keeperswerk van Hutjens, moet deze bal toch uit het net gevist worden: 2-1.

Lang kan Bergeijk niet genieten van de aansluitingstreffer want na dik 30 minuten voetbal lopen de Oranje hemden verder uit naar 3-1. Een mooie aanval over de rechterflank: Kris Wijnhoven geeft een dieptepass op Kris Seuren, die vervolgens een mooie voorzet geeft. Michelle de Wit blijft koeltjes en schiet de bal subtiel binnen.

In de tweede helft zijn de bezoekers uit Bergeijk meer aan de bal, maar weten niet door de verdediging heen te komen. Wittenhorst moet hard blijven werken in het laatste half uur, maar er wordt aan beide kanten niet meer gescoord.

Een verdiende overwinning voor Wittenhorst. Een goede start van de competitie.

Volgende week staat er een verre uitwedstrijd op het programma. We reizen af naar Goirle. GSBW wint vandaag met 4-0, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden.